Krompir je povrće koje možete da napravite na bezbroj načina, a najčešće se jede kao prilog. Tokom jesenjih i zimskim meseci jedemo sve one specijalitete koje ne možemo kada su napolju visoke temeprature, a jedan od takvih je i restoravni krompir. Ovaj prilog se nekada često spremao, jer je jeftin, a zahvaljujući običnim začinima i veoma ukusan. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za restovani krompir koji se pravi sa slaninom i nekoliko vrsta luka.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 150 g slanine
- 1 ljubičasti luk
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 komada mladog luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 kašike putera
- 2 kašike ulja
Priprema:
Krompir isecite na manje kocke, pa kuvajte dok ne omekša. U većem tiganju istopite puter i sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte krompir. Posolite i pobibeirte, pa pospite slatkom i tucanom paprikom. Dobro promešajte, pa dodajte seckanu slaninu koju ste prethodno propržili, kao i isečen ljubičasti i mleveni beli luk. Sve dobro promešajte i pržite, a onda viljuškom malo ispasirajte. Gotov restovan krompir pospite seckanim peršunom i mirođijom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa