RESTOVANI KROMPIR SA SLANINOM I LUKOM: Pretvorite obično i jeftino jelo u pravi gurmanluk

Restovani krompir je prilog koji se pravi od jeftinih sastojaka, a sada mu poboljšajte ukus tako što ćete mu dodati slaninu.

Shutterstock

Krompir je povrće koje možete da napravite na bezbroj načina, a najčešće se jede kao prilog. Tokom jesenjih i zimskim meseci jedemo sve one specijalitete koje ne možemo kada su napolju visoke temeprature, a jedan od takvih je i restoravni krompir. Ovaj prilog se nekada često spremao, jer je jeftin, a zahvaljujući običnim začinima i veoma ukusan. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za restovani krompir koji se pravi sa slaninom i nekoliko vrsta luka. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg krompira
  • 150 g slanine
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 2-3 čena belog luka 
  • 2-3 komada mladog luka
  • 1/2 veze peršuna 
  • 2 kašike putera 
  • 2 kašike ulja 

Priprema: 

Krompir isecite na manje kocke, pa kuvajte dok ne omekša. U većem tiganju istopite puter i sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte krompir. Posolite i pobibeirte, pa pospite slatkom i tucanom paprikom. Dobro promešajte, pa dodajte seckanu slaninu koju ste prethodno propržili, kao i isečen ljubičasti i mleveni beli luk. Sve dobro promešajte i pržite, a onda viljuškom malo ispasirajte. Gotov restovan krompir pospite seckanim peršunom i mirođijom. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se prave pržene njoke   TikTok/msshiandmrhe

Izvor: Stvar ukusa