PIJANI ŠARAN KAO IZ NAJBOLJIH RIBLJIH RESTORANA: Posno jelo od sastojaka koje svi mogu da priušte

Pijani šaran je jelo koje se obično služi tokom posta, ali ako želite raskošan ručak, onda obavezno probajte ovaj recept.

Shutterstock

Postoje brojni razlozi za popularnost šarana, kao što su izuzetan nutritivni profil, zdrave masti i prepoznatljiv ukus koji mnogi obožavaju. Obično se riba u Srbiji obično jede tokom posta, ali ako želite raskošan ručak od namirnica koje nisu preterano skupe, mi predlažemo da napravite pijanog šarana. Ovo dekorativno i ukusno jelo je pravi specijalitet, a zaliva se belim vinom i peče sa povrćem. Obavezno isprobajte! 

  • Sastojci:
  • 1,5 kg šarana
  • 1 limun
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika semenki bundeve
  • so, biber, slatka paprika
  • 500 g krompira
  • 3 šargarepe 
  • 1 praziluk
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 150 ml belog vina
  • peršun

Priprema:

Očistite ribu, pa je lepo posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom. Začine dobro utrljajte, pa napunite ribu seckanim limunom i belim lukom. Stavite ribu u tepstiju, pa okolo poređajte šargarepu i paradajz isečen na kolutove, kao i krompir isečen po želji. Krompir je bolje da skuvate pre nego što dodate u pleh. Prelijte maslinovim uljem i vinom, pa pospite semenkama bundeve. Pecite u zagrajnoj rerni na 180°C oko 25 minuta.  

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

SPREMITE PIJANOG ŠARANA EKSPRESNO! Tradicionalno jelo po receptu master šefa!  Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa