PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM I KISELIM KUPUSOM: Prave se od sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće

Sezona je kiselog kupusa i predlažemo vam da ga pomešate sa krompirom i tako napravite savršenu smesu za punjene paprike.

Shutterstock

Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem. Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima. 

  • Sastojci:
  • 500 g krompira
  • 500 g kiselog kupusa 
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike 
  • 8 paprika

Priprema:

Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus. Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.  

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA  Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa