KAKO SE PRAVE RIBLJI UŠTIPCI: Jelo krcato povrćem koje će svi obožavati

Umesto standardnih uštipaka od testa napravite ove riblje. Ukus je fantastičan, a lako se spremaju.

Shutterstock

Uštipke svi vole da jedu, a priprema je nikad jednostavnija. Ako i vi volite da jedete ovo pecivo, onda vam donosimo još bolji recept za riblje uštipke sa povrćem. Neverovatno su ukusni, a ovako prirpemljeno jelo probaće čak i najmlađi. Sastojci nisu skupi, a super je i to što ovako pripremljene uštipke možete da služite i kao predjelo na slavi.

Sastojci:

  • 150 g krompira 
  • 200 g fileta ribe po izboru
  • 100 g graška
  • 1/2 tikvice
  • 50 g kukuruza
  • 1 jaje
  • 2-3 kašike griza
  • 1 kašika soka od limina 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu

Recept za riblje uštipke: 

TIkvicu i krompir izrendajte, pa kuvajte na pari zajedno sa filetom ribe, graškom i kukuruzom. Stavite povrće i ribu u neku posudu, pa dodajte jaje, sok od limuna, so, biber, beli i crni luk u prahu. Lepo sjedinite i onda dodajte griz. Promešajte smesu za uštipke, pa kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite uštipke sa obe strane. 

Pročitajte i ovo: Mekani uštipci sa grizom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara  Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa