PASTA SA ČERI PARADAJZOM I MOCARELOM: Tajna savršeno kremaste testenine je u marinadi - ništa sočnije niste probali

Ovako ukusnu pastu još niste probali.

Shutterstock

Za ovaj ručak treba vam minimalno kulinarskog umeća i namirnica. Sve je spremno za pola sata, a tajna savršenog sosa je u marinadi kojoj nećete odoleti. Isprobajte što pre.

Sastojci:

  • 1 pakovanje testenina
  • 500 g čeri paradajza
  • maslinovo ulje
  • so
  • 2 čena belog luka
  • nekoliko svežih listića bosiljka
  • 250 g mocarele

Priprema:

Pomešajte paradajz presečen na pola ili četvrtine, ulje, so i beli luk – neka se marinira 30 minuta. Za to vreme skuvajte testeninu. Izvadite beli luk iz marinade i dodajte bosiljak. Dodajte oseđenu testeninu u posudu sa paradajzom i dobro promešajte. Na kraju dodajte seckanu mocarelu i pustite da se rastopi po toploj testenini. Sve dobro promešajte i poslužite toplo. 

Izvor: Stvar ukusa