Makarone i generalno testenine su omiljene mnogima, što zbog lakoće pripreme, što zbog kombinacije različitih ukusa. Obično, kada ih pripremamo isprljamo i tiganj i šerpu i možda neku činiju pa nam više vremena treba da operemo sudove nego da spremimo ručak. Zbog toga sa vama danas delimo recept za makarone sa mesom u paradajz sosu koje se pripremaju u jednoj šerpi, tako da nema haosa u kuhinji.
Sastojci:
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 400 g mesa po izboru (svinjetina, piletina, junetina, kobasice)
- 1 velika crvena paprika, seckana
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 kašičice origana
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 400 g paradajz pelata iz konzerve
- 500 ml bujona
- 1 kašika paradajz pirea
- 200-250 g testenine
- 2 kašike krem sira
- 2 kašike parmezana
- so i biber
- svež bosiljak za kraj
Priprema:
Isecite meso na manje komade. Ubcite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Dodajte i papriku pa dinstajte 5 minuta. Začinite. Sipajte paradajz pelat, bujon i paradajz pire, sve promešajte i dodajte testeninu. Ostavite da provri, stavite poklopac i ostavite da se kuva dok se testenina ne skuva. Ubacite kašikom krem sir i parmezan i promešajte da dobijete kremasti gušći sos. Začinite solju i biberom pa ukrasite svežim bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa