Brza pasta sa piletinom i paprikama je idelano rešenje ukoliko nemate previše vremena, a opet želite da pojedete nešto ukusno. Jednostavno se pravi, a za najviše pola sata imaćete jelo kao iz najboljeg italijanskog restorana. Svi ukućani će je pojesti u slast, a nema ko neće tražiti repete. Za ovaj recept birajte mesnate paprike koje imaju onu malu dozu slatkoće u sebi, što će jelu dati poseban ukus.
Sastojci:
- 300 g piletine
- 2 crvene paprike
- 1 zelena paprika
- 1 glavica luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 100 g parmezana
- 200 g testenine po izboru
- so, biber
Priprema:
Isecite piletinu na kockice i dobro začinite sa solju i biberom. Luk sitno naseckajte i pržite na dobro zagrejanom ulju dok ne zastakli. Piletinu isceite na kocke, pa dodajte u tiganj sa lukom. Papriku očistite i isecite na tanke trakice i ubacite u piletinu, pa sve zajedno pržite na laganoj vatri 10 minuta, da meso porumeni, a povrće omekša. Stavite testeninu u vrelu slanu vodu, pa kuvajte prema uputstvu. Kada je meso porumenelo, piletinu i papriku prelijte sa pavlako, pa promješajte i ostavite na laganoj vatri još 5-10 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i dobro promešajte. Na kraju sve pospite parmezanom još jednom dobro izmešajte i služite dok je toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE