Svi ljubitelji italijanske kuhinje biće oduševljeni ovim receptom za argentinsku punjenu picu. Radi se o pici koja je preklopljena sa dva testa, a unutra se nalazi punjenje od tri vrste sira, koji se razvlače pri svakom zalogaju. Recept je brzo postao popularan na društvenim mrežama, a priprema nije previše komplikovana, samo je bitno da dobro zamesite testo.
- Sastojci:
- Za testo:
- 1/4 šolje toplog mleka
- 2 kašičice šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 3 šolje brašna
- 1 kašičica soli
- 1 čaša vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- Za punjenje:
- 100 g mocarele
- 100 g parmezana
- 100 g kačkavalja
- I još:
- 1 glavica luka
- malo origana
Priprema:
U toplo mleko dodajte šećer i kvasac pa sve dobro promešajte. Ostavite 5-10 minuta da se kvasac aktivira. U činiju dodajte brašno, so, maslinovo ulje, aktiviran kvasac, pa zamesite testo, a po potrebi postepeno dolivajte vodu. Mesite dok ne dobijete glatko testo, premažite ga uljem, pokrijte i ostavite da "odmori" oko sat vremena. Nadošlo testo podelite u dva jednaka dela. U veću tepsiju za pečenje sipajte maslinovo ulje, pa jednu polovinu testa razvucite na veličinu tepsije i stavite na dno. Preko testa prvo poređajte mocarelu nasečenu na tanke kriške, zatim pospite naribanim parmezanom, a odozgo poređajte kačkavalj, takođe isečen na tanke kriške. Odozgo pokrijte drugom polovinom testa i prstima dobro spojite ivice, da prilikom pečenja sir ne bi iscureo. Luk očistite i naseckajte na tanke kolutove ili štapiće, pa ga poređajte odozgo preko pice i pospite malo origana. Prelijte sa još malo maslinovog ulja. Picu pecite u rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE