Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a Italijani su pravi majstori kada je reč o tome da naprave ukusne paste od malo sastojaka. Upravo takva je i ova sa slaninom i sirom, koja podseća na karbonaru, samo je jednostavnija za pripremu i u nju ne idu jaja. Ako uspete da pronađete gvanćale (slanina od sušenih svinjskih obraza) onda obavezno koristite, ali i najobičnija slanina može da posluži. Ova pasta je toliko ukusna da ćete sipati repete.
- Sastojci:
- 250 g taljatela
- 150 g gvanćale ili slanine
- 100 g tvrdog sira ili parmezana
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Gvanćale ili slaninu isecite na kockice, pa propržite. U tiganj dodajte i taljatele koje ste prethodno skuvali i prelijte vodom u kojoj se kuvala testetnina (2 šolje). Kad voda malo ispari dodajte rendani sir i biber i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE