PEČENA TESTENINA TETRACINI - RECEPT KOJIM SE ITALIJANI PONOSE: Sočno meso, kremasti sos i pečurke su top kombinacija

Testenina sa piletinom i pečerkama koja se peče u rerni je apsolutni hit u svetu.

Printscreen/YT/ RecipeTin Eats

Tetracini testenina je čuveni italijasnki recept za špagete u kremastom sosu sa sočnom piletinom i pečurkama. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo, a ako uživate u italijanskim specijalitetima, onda ovaj ne smete da zaobiđete. Oni su poznati po jelima od testetnine, a svako prestavlja malo remek delo zbog savršene kombinacije sastojaka koji se super dopunjuju. 

  • Sastojci:
  • 500 g špageta 
  • 2 kašike putera
  • 500 g bataka bez kostiju
  • Za sos:
  • 4 kašike putera, neslanog
  • 500 g pečuraka
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 4 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja pavlake za kuvanje 
  • 2 šolje pilećeg bujona 
  • 2 šolje seckanog tvrdog sira 

Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte meso koje ste posolili i pobiberili sa obe strane. Pržite, pa izvadite meso iz tiganja i ostavite da se ohladi. U isti tiganj dodajte puter, pa seckane pečurke i pržite dok ne omekašaju. Zatim dodajte sitno secakni crni i mleveni beli luk. Posle minut, dva posolite i pobiberite, pa promešajte. Pomešajte brašno i mleko, tako da ne ostanu grudvice i sipajte u tiganj. Dobro promešajte. zatim dodajte pavlaku za kuvanje i bujon (pravi se tako što kocku super pomešate sa 2 šolje ključale vode). Opet posolite i pobiberite, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Šolju secaknog sira dodajte u sos i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte kuvane špagete i meso koje ste sitno iseckali. Sipajte u pleh, pa pospite preostalim seckanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa