Da li znate bilo koga ko ne obožava verovatno najukusnije jelo na svetu - picu? Gotovo da ne postoji osoba koja može da kaže da nije ljubitelj jela koje oduševljava ljude širom sveta. Svi znaju koji su sastojci neophodi kako bi vam pica uspela, a najpoznatije su kaprićoza i margarita. Možete da je pravite i od sastojaka po vašem ukusu, a danas vam predlažemo da isprobate mini picu i to sa pikantnom piletinom. Belo meso propržite, a pre toga ga marinirajte u neobičnom crvenom umaku. Odlično su posluženje za večeru ili druženje sa prijateljima.
- Sastojci:
- 350 g brašna
- 1/2 kašike soli
- 200 ml tople vode
- 1,5 kašičica kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika maslinovog ulja
- Za belo meso:
- 2,5 kašike krem sira
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice sirćeta
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 1/4 kašičice mlevenog korijandera
- 1 čen belog luka
- 1 kašika ulja
- 1/4 kašičice bibera
- nekoliko kapi crvene boje
- 250 g belog mesa
- Još:
- kečap
- crni luk
- paprika
- tvrdi sir
- origano
- masline
Priprema:
U posudi pomešajte brašno i so, a u drugoj toplu vodu, šećer i kvasac. Promešajte, pa sipajte ulje. Smesu sa kvascem dodajte u brašno i umesite testo. U posudu sipajte krem sir, so, sirće, mlevenu ljutu papriku, korijander, mleveni beli luk, biber, ulje i crvenu boju. Dobro promešajte, pa dodajte belo meso isečeno na kockice. Promešajte i ispržite u tiganju. Testo razvucite i okruglim kalupom vadite testo. Ređajte na pleh obložen pek papirom, izbockajte viljuškom, pa premažite uljem.Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 3 minuta.Sipajte kečap, pa meso, onda pospite seckanim lukom, origanom i paprikom, kao i rendanim sirom i seckanim maslinama. Vratite u rernu na 230°C još 8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa