Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u celom svetu, a iz te zemlje nam dolaze neki od najlepših recepata. Ako volite paste, onda napravite taljatele sa ribom u paradajz sosu. Ništa ukusnije niste probali, a možete da ih jedete i ako postite, samo obične taljatele zamenite posnim. Takođe, ako volite sami da pravite testeninu, pročitajte i kao da napravite taljatele od samo 2 sastojka.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 600 g fileta ribe po izboru
- 400 g taljatela
- 350 g seckanog pelata
- 1/2 čaše belog vina
- 10 čeri paradajza
- 1 kašičica ljute crvene paprike
- 1 veza peršuna
Priprema:
Isecite crni i beli luk, pa kratko propržite na malo ulja. Kada luk omešajte dodajte filete ribe koju ste iseckali, pa posolite, pobiberite i pospite ljutom crvenom paprikom. Promešajte, pa kada se riba proprži sipajte belo vino. Promešajte i kuvajte dok vino ne ispari. Zatim dodajte čeri paradajz isečen na četvrtine i sipajte pelat. Promešajte, posolite i kuvajte još 10 minuta. Za to vreme skuvajte taljatele. U zgusnut nadev dodajte 2-3 kutlače vode u kojoj su se kuvale taljatele, a zatim dodajte proceđenu testeninu i promešajte. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa