KARBONARA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE: Još kremastiji sos za čuveni italijanski specijalitet

Karbonara je jedna od najpoznatijih pasti, a mi predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Shutterstock

Italijani su čuveni po pastama, a neke od najpoznatijih su bolonjeze, karbonara i alfredo. Svi znaju originalni recept za ove paste, ali često se deši da ljudi improviziju, pa pokušavaju da poboljšaju ukus proverenim jelima. Tako se pojavio recept za karbonaru u koju se umesto jaja dodaje pavlaka za kuvanje, a rezultat nije nimalo loš. Naučiti i vi kako da napravite lažnu karbonaru za koju ne postoji šansa da vam ne uspe. 

  • Sastojci:
  • 500 g špageta 
  • 300 g slanine 
  • 200 g parmezana
  • 300 ml pavlake za kuvanje 
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 100 g putera

Priprema: 

U šerpi skuvajte špagete, pa ih procedite (ali ostavite malo vode u kojoj su se kuvale). U tiganju na maslinovom ulju propržite seckanu slaninu i cele čenove belog luka. Kada je slanina postala hrskava izvadite beli luk i sipajte pavlaku za kuvanje. Promešajte, začinite po želji, pa kada krene da krčka dodajte špagete i sipajte malo vode u kojoj su se kuvale. Lepo promešajte i još malo krčkajte. Pred kraj dodajte puter i parmezan, pa mešajte dok se lepo ne otope.

This browser does not support the video element.

Kako ocediti pastu  TikTok/carolina.mccauley

Izvor: Stvar ukusa