NJOKE U PRELIVU OD SIRA KOJI SE TOPI: Super ručak za manje od pola sata

Za ručak napravite njoke u sosu od sira.

Printscreen/YT/Rosy’s salt&pepper

Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a toliko je specijaliteta da prosto ne znate za koji recept da se odlučite. Ako volite jednostavna jela koja svojim ukusom očaravaju onda je naš predlog da napravite mac&cheese njoke. One se prave od krompirovog testa, a Đenaro Kontaldo je podelio odličan recept za njoke za sve one koji su početnici u kuhinji. Spremite hranu kao italijanski majstori i odušetice vaše najbliže. 

  • Sastojci:
  • 2 pakovanja njoka
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 1 šolja bujona
  • 2 kašike putera 
  • 3 čena belog luka
  • 1 šolja mleka
  • 1,5 šolja rendanog tvrdog sira 
  • 1 šolja rendanog čedar sira
  • 1/2 šolje parmezana

Priprema:

Skuvajte njoke, a dok se one kuvaju napravite sos od sira. U posudi pomešajte bujon i skrob tako da ne ostatnu grudvice. U šerpi istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Sipajte bujon sa skrobom i mešajte dok se dobro ne sjedni, a zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte rendane sireve i mešajte  dok se svi ne istope. Ubacite njoke i promešajte. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se prave pržene njoke   TikTok/msshiandmrhe

Izvor: Stvar ukusa