Alfredo pasta je jedan od najpopularnijih načina pripreme testenine, a svi je vole zbog kombinacije sastojaka. Špagete se uvaljaju u kremasti sos od neutralne pavlake i sira, a preko ide sočno belo meso. Priprema ove paste je vrlo jednostavna, a odličan je predlog kako za ručak, tako i za večeru posle napornog dana.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 30 g putera
- 250 ml neutralne pavlake
- 1 kašika skroba
- 100 g tvrdog sira
- 250 g špageta
- začini po ukusu
Recept za alfredo pastu sa belim mesom:
Belo meso pokrijite, pa izlupajte tučkom za meso. Možete i da presečete meso na pola. Zatim prelijte uljem, posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Ispržite meso u tiganju i isecite na trake ili po želji. U drugom tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckan crni luk i dodajte puter, kao i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte skrob i pavlaku za kuvanje. Začinite po želji i sve lepo promešajte, pa krčajte dok se sos malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuvali i procedili, kao i jednu kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte, pa pospite rendani sir i op promešajte. Dodajte seckano meso. Alfredo pasta je spremna.
Pročitajte i ovo: 3 najbolja recepta za jeftinu testeninu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)