Sastojci:
- 4 komada pilećih grudi bez kosti i kože
- 800 g špageta
- 8 traka debelo isečene slanine, na komadiće
- 4 čena belog luka, veoma sitno narendanog
- 2-4 kašike seckanog svežeg bosiljka
- so i mlevena paprika, po ukusu
Za karbonara sos:
- 8 jaja
- 360 g rendanog parmezana
- so i mlevena paprika, po ukusu
- 200 g pavlake za kuvanje
Recept za pileću karbonaru:
Kako biste napravili pastu, prvo prokuvajte u loncu posoljenu vodu i skuvajte testeninu do al dente. Odvojite oko 100 ml vode od kuvanja. U činiji pomešajte jaja, parmezan, prstohvat soli i bibera i pavlaku za kuvanje. Dobro umutite i ostavite na stranu.
U međuvremenu, ispržite slaninu. Na masti od prženja slanine ubacite piletinu iseckanu na veličinu zalogaja, začinite solju i biberom i pržite oko 5-7 minuta. U poslednjih 1-2 minuta prženja dodajte beli luk i malo maslinovog ulja. Pržite dok ne zamiriše.
Vratite slaninu u tiganj i dodajte testeninu. Sipajte mešavinu jaja u tiganj zajedno sa malo vode od testenine, koju ste sačuvali. Promešajte, pospite svežim bosiljkom i servirajte sa dodatnim parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolju pileću alfredo pastu.
Pročitajte i kako se pravi najukusnija pasta salata sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa