Kako da napravite pileću karbonaru

Pileća pasta karbonara je kremasta, aromatična i izdašna.

Shutterstock

Sastojci:

  • 4 komada pilećih grudi bez kosti i kože
  • 800 g špageta
  • 8 traka debelo isečene slanine, na komadiće
  • 4 čena belog luka, veoma sitno narendanog
  • 2-4 kašike seckanog svežeg bosiljka
  • so i mlevena paprika, po ukusu

Za karbonara sos:

  • 8 jaja
  • 360 g rendanog parmezana
  • so i mlevena paprika, po ukusu
  • 200 g pavlake za kuvanje

Recept za pileću karbonaru:

Kako biste napravili pastu, prvo prokuvajte u loncu posoljenu vodu i skuvajte testeninu do al dente. Odvojite oko 100 ml vode od kuvanja. U činiji pomešajte jaja, parmezan, prstohvat soli i bibera i pavlaku za kuvanje. Dobro umutite i ostavite na stranu.

U međuvremenu, ispržite slaninu. Na masti od prženja slanine ubacite piletinu iseckanu na veličinu zalogaja, začinite solju i biberom i pržite oko 5-7 minuta. U poslednjih 1-2 minuta prženja dodajte beli luk i malo maslinovog ulja. Pržite dok ne zamiriše.

Vratite slaninu u tiganj i dodajte testeninu. Sipajte mešavinu jaja u tiganj zajedno sa malo vode od testenine, koju ste sačuvali. Promešajte, pospite svežim bosiljkom i servirajte sa dodatnim parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolju pileću alfredo pastu.

Pročitajte i kako se pravi najukusnija pasta salata sa povrćem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pikantna pasta sa piletinom  :intstagram/meg.ofitness

StvarUkusa