MAŽE SE NA HLEB, A MOŽETE GA SLUŽITI I UZ MESO: Dodajte ovo u grčki jogurt i dobićete namaz koji je pravo savršenstvo

Samo par namirnica je neohodno za odličan namaz koji ide uz sve.

Printscreen/Youtube/Pinch of Yum

Kada su napolju vrućine mrzi vas da kuvate, ali želite da sve što spremite bude ukusno. Možete da ispržite meso na roštilju ili u tiganju i poslužite ga sa ovim sosom koji se brzo sprema.

Sastojci

  • 1 kašika ulja
  • 3 mlada luka (odvojite beli i zeleni deo)
  • pola kašičice soli
  • 1 avokado
  • 200 g grčkog jogurta
  • Tortilja čips ili pita čips za posluživanje (po želji)

Priprema:

Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite beli deo mladog luka i prstohvat soli. Pržite otprilike 3 minuta, često mešajući, dok luk ne dobije boju. Prebacite prženi mladi luk u posudu srednje veličine pa dodajte avokado, jogurt i preostalu so. Dobro izmešajte da se sve sjedini, a avokado lagano zgnječite tako da vam u smesi ipak ostane malo komadića. Probajte i dodajte još začina po potrebi kao i zeleni deo mladog luka. Poslužite s tortilja čipsom ili čipsom od pita hleba.

Izvor: Stvar ukusa