Često u žurbi posegnemo za kupovnim dresingom za Cezar salatu, misleći da se on teško pravi i da nemamo vremena. Istina je da je priprema veoma jednostavna, a ukus bolji nego u bilo kom restoranu.
Za šta sve može da se koristi Cezar preliv?
Klasična kombinacija ukusa Cezar salate dobro funkcioniše u mnogim jelima. Dodajte ovaj preliv pici, pljeskavicama, jelima sa piletinom...
Da li svaki preliv za Cezar mora da ima inćune?
Većina Cezar preliva ima inćune na neki način - bilo cele ili paste. Ukoliko ne volite taj ukus ili ste vegeterijanac, zamenite ih maslinama. Takođe, većina vorčester sosova takođe sadrži inćune. Izostavite sos ili umesto njega koristite soja sos.
Sastojci:
- 3 velika žumanca
- 2 kašike paste od inćuna
- 2 čena belog luka
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica vorčester sosa
- malo soli i bibera
- sos od ljute paprike
- pola šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje rendanog parmezana
Priprema:
U blender stavite jedan po jedan sastojak, osim ulja i parmezana i dobro umutite da se sjedini. Tokom mućenja postepeno dodajte ulje u stalnom mlazu. Umešajte parmezan na kraju. Čuvajte u frižideru do serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE