Pored caciki i tirokafteri namaza, ovo je još jedan od popularnijih u grčkoj kuhinji. Odlično ide uz giros, ražnjiće i grčki pita hleb. Pravi se jednostavno i brzo, a može da traje i nekoliko dana, ukoliko ga pravilno čuvate.
Sastojci:
- 225 g feta sira
- pola šolje običnog grčkog jogurta
- 1 kašičica grčkog začina
- 1 čen belog luka, seckani
- 3/4 kašičice rendane limunove korice
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Fetu izdrobite, pa zajedno sa grčkim jogurtom, začinima, belim lukom i limunovom koricom izblendajte u blenderu. Sipajte u činiju, pokapajte malo maslinovim uljem.
Šta da poslužite uz feta namaz?
Poslužite ga sa tostiranim pita hlebom ili grilovanim povrćem. Možete ga namazati i na tost ili staviti u sendvič.
Kako se čuva feta namaz?
Za najbolje rezultate, ovaj namaz treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 3 dana.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE