PAŠTETA OD ŠARGAREPE: Neuporedivo zdravija i ukusnija od kupovne, a i brzo je gotova

Naučite da napravite domaću paštetu od šargarepe.

Shutterstock

Pašteta je namaz koji se uglavnom pravi od mesa, ali postoje verzije i sa povrćem ili ribom. Donosimo vam recept za jednostavnu paštetu sa šargarepom koju možete da mažete na hleb ili čak i na palačinke. Kombinacija ove tri namirnice paštetu čini ukusnijom, a najbolje od svega je sto sastojci nisu skupi. 

Sastojci:

  • 500 g šargarepe
  • 70 g oraha ili kirkirikija 
  • 2 čena belog luka 

Priprema:

Šargarepu operite i oljuštite, pa izrendajte. Pržite dok ne omekša, pa joj dodajte mleveni beli luk. Začinite po želji, pa dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva nekih 20 minuta, a zatim dodajte seckane orahe. Posle par minuta promešajte i dobijenu smesu sipajte u blender i usitnite. Čuvajte u frižideru u staklenoj posudi ne duže od dva dana. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE