DOMAĆA PAŠTETA OD PAPRIKE I PATLIDŽANA: Brzinski se pravi i od sastojaka koji nisu skupi - uspeva bukvalno svima (VIDEO)

Domaća pašeteta je super izbor za doručak ili večeru.

Printscreen/YT/Tasty and useful

Slatki ili slani namazi su uvek popularni u srpskoj kuhinji, a najbolje se slažu sa vrućim hlebom. Slatki namazi poput džema su za ljubitelje slatke večere ili doručka, ali ako volite slanu varijantu onda izaberite paštetu. Domaća je uvek bolji izbor od kupovne, a sada umesto pileće napravite od omiljenih sastojaka iz zimnice - paprike i patlidžana. Brza priprema i savršen ukus je čine najboljim izborom. 

Sastojci:

  • 2 patlidžana 
  • 1 paprika 
  • 180-200 g krem sira 
  • 3-4 čena belog luka 

Priprema:
Patlidžan i papriku malo nauljite, pa ispecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Oljuštite i pomešajte u jednoj posudi. Dodajte sir, mleveni beli luk, so i biber. Mikserom dobro usitnite i vaša pašteta je spremna. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE