Sezona je jabuka, pa zašto ne biste iskoristili ovu slanu voćku i napravili zdravu grickalicu. Čips od jabuke postao je veoma popularan, a vrlo lako se pravi. Pripremite ga i ulepšajte sebi kišni dan i ispunite dom umirujićim mirisom, a savršen je dok gledate omiljenu seriju ili film. Najvažnije je da sačekate da se čips ohladi, a možete i da napravite veče količine i da ga čuvate u činiji sa poklopcem i do nedelju dana.
Sastojci:
4 slađe jabuke
2 kašičice cimeta
Priprema:
Jabuke dobro operite, pa ih nasecite na što tanje kolutove. Izdubite sredinu gde su koštice, a ukoliko ih nema mnogo ili su sitnije možete i da ih ostavite. Jabuke stavite u činiju, pospite ih cimetom, pa dobro izmešajte, tako da svako parče bude lepo obloženo. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, ali vodite računa da se previše ne preklapaju da bi se ravnomerno ispekle. Rernu zagrejte na 100 stepeni, pa stavite jabuke da peku oko sat vremena. Čips treba da bude suv, ali ne treba da bude pretvdr. Ukoliko želite da bude ekstra hrskav produžite vreme pečenja u zavisnosti od jačine rerne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE