Počela je sezona bundeve, a ako je volite od ovo povrće možete da pravite svašta nešto. Pita, potaž, pire... su neka od poznatijih jela, ali i salata od bundeve je vrlo zanimljiva. Dodajte joj feta sir i rukolu i eto priloga koji niko neće odbiti. Ako niste ljubitelj rukole slobodno je zamenite zelenom salatom.
- Sastojci:
- 400 g bundeve
- maslinovo ulje
- 1/2 ljubičastog luka
- sok od 1/3 limuna
- 200 g feta sira
- rukola
Priprema:
Iseckajte bundevu na kockice, poređajte na pleh obložen pek papirom, pa prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni na 180°C oko 25-30 minuta. U činiji pomašajte sečeni luk, pečenu bundevu, limunov sok, sekcanu fetu i rukolu. Prelijte maslinovim uljem, posolite i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE