Cezar salata spada u najpopularnije, a pravi se od belog mesa, slanine, krutona i preliva. Kada se sve to pomeša dobijete najukusniju salatu koja krcka u ustima. Ali, čuvenu salatu možete da napravite mnogo lakše nego inače, tako što ćete meso zameniti makaronama, a slaninu leblebijama. Ovo je zdravija, lakša i brža varijanta, a jednako je ukusna i zastina.
- Sastojci:
- 230 g testenine (može bez glutena)
- 4 šolje ajsberg salate
- 1/2 ljubičastog luka
- 1 konzerva leblebija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 velike kriške hleba (može bez glutena)
- beli luk u prahu
- crni luk u prahu
- Za preliv:
- 5 čenova belog luka
- 2 inćuna
- prstohvat soli
- 2 kašičice dižon senfa
- sok od 1 limuna
- 4 kašičice Vorčester sosa
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje parmezana
Priprema:
Isperice i ocedite leblebije i onda ih obrišite. Na jednu stranu pleha rasporedite leblebije, prelijte maslinovim ulje (1 kašika), pa promešajte. Na drugu stranu pleha stavite hleb iseckan na kockice koji ćete prelijiti sa kašikom maslinovog ulja. Začinite po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C oko 10 minuta. Zatih izvadite krutone, pa vratite leblebiju da se peče još 10 minuta. Ostavite da se ohlade. Dok se to peče skuvajte makarone i dobro ih procedite.
Kako se pravi preliv: Sameljite beli luk i inćune sa prstohvatom soli. U drugoj posudi pomešajte senf, limunov sok, vorčester sos, pa dodajte beli luk i inćune. Promešajte. Polako dodajte maslinovo ulje, promešajte, a onda dodajte parmezan.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE