DOMAĆA PAŠTETA OD ĆURETINE I PEČURAKA: Iz bakinog kuvara, preukusna je, a zdravija je od kupovne

Napravite domaću ćureću paštetu sa pečurkama baš onako kako su je pravile naše bake.

Stvar Ukusa

Domaća pašteta je uvek bolji izbor od kupovne, prvenstveno jer je zdravija, ali i mnogo ukusnija. Može da se pravi od različitih sastojaka, a mi predlažemo da probate ćureću paštetu sa pečurkama. Priprema uopšte nije komplikovana, potreban vam je samo blender i još par sastojaka koje uglavnom imate u frižideru. 

  • Sastojci: 
  • 500 g bataka ili karabataka (bez kostiju) 
  • 250 g pečuraka
  • 1 tuba ljutog senfa 
  • 1 tuba majoneza 
  • malo kisele pavlake 

Priprema:
Meso skuvajte, pa kada se prohladi skinite kožicu, ako je niste skinuli pre kuvanja. Zatim usitnite maksimalno u blenderu. Pečurke iseckajte i propržite na ulju, procedite i dodajte u meso, pa opet izblendirajte. Posolite, pa postepeno dodajte majonez, senf, pavlaku i dobro promešajte. Kada vidite da smesa postaje previše tečna prestanite sa dodavanjem senfa, pavlake i majoneza.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE