Već je sredina oktobra i još malo kreće sezona slava, ali i praznici. Svi se radujemo druženju i dobroj klopi, pa ako ove godine slavite, na vreme osmislite vaš jelovnik. Najviše kreativnosti i mašte možete da pokažate praveći predjelo, a mi vam predlažemo da ispohujete šunku. Možda ne zvuči primaljivo, ali kada dodate sir i pečurke, napravićete jedno od najlepših predjela koje će odmah nestati iz tanjira.
- Sastojci:
- šunka
- 300 g pečuraka
- 1 čen belog luka
- 1/2 crnog luka
- tvrdi sir
- 2 jajeta
- prezle
- 30 ml belog vina
Priprema:
U tiganju propržite sitno seckan crni i mleveni beli luk, pa dodajte seckane pečurke. Zatim sipajte belo vino i promešajte. Stavite šunku, preko parče sira i sipajte kašiku pečuraka. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Ređajte u tepsiju obloženu pek papirom. Malo nauljite, pa pecite na 190°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE