Tofu je visokoproteinski prehrambeni proizvod dobijen zgrušavanjem proteina u sojinom mleku. Veruje se da tofu potiče iz vremena kineske dinastije Han, a u savremeno doba je važan izvor proteina u kuhinji istočne i jugoistočne Azije. Mnogo je vrsta tofua i načina njegove pripreme. Tofu se može pripremati prženjem na vrelom ulju, pečenjem na roštilju, kuvanjem, dinstanjem, a može se poslužiti i sirov. Ukoliko ga još uvek niste probali, evo odličnog recepta za obrok salatu u nastavku.
- Sastojci:
- 1 mešavina zelenih salata
- 1 kocka mariniranog tofu sira
- 2-3 male paprike
- maslinovo ulje
- balzamiko sirće
- začini po želji
Priprema:
Isecite paprike na kratke, tanke trake. Tofu isecite na kockice. Propržite tofu ravnomerno na dve kašike ulja i ohladite.Preliv za salatu pripremite tako što ćete pomešati malo maslinovog ulja, balzamiko i začine. Zelenu salatu i papriku pomešati sa sosom.Na zelenu salatu rasporedite komade tofua.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE