Ukoliko ste ljubitelji pašteta i namaza najbolje je da napravite domaću paštetu. Zdravija je i ukusnija od kupovne, i možete uživati u njoj bez griže savesti. Pašteta može da se pravi od različitih sastojaka, a mi vam predlažemo da probate ovu sa tikvicama. Jednostavno se sprema, a odlična je za sendviče, sa krekerima ili kao prilog.
- Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 2 šargarepe
- 1 veliki crni luk
- 3-4 čena belog luka
- 250-300 g rendanog kačkavalja
- 5 jaja
- pola šolje griza
- 3/4 šolje prezli
- začini: 2 kašičice soli i bibera, slatka dimljena paprika
- 1 kašičica majorana
- 1 ravna kašičica ljute paprike
Priprema:
Oguljene tikvice, šargarepu i luk pa izrendajte. Posolite i ostavite na stranu. Posle oko 20-30 minuta, izlijte vodu. Rendanom povrću dodajte začine, jaja, griz, prezle i rendani sir. Sve temeljno izmešati. Smesu za paštetu stavite u pleh namazan uljem i posut prezlama. Stavite kalup u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 1,5 sat. Vrh treba da bude smeđe boje. Isecite nakon potpunog hlađenja - najbolje sledećeg dana.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE