Pred vama je recept za rolat koji se pravi bez testa i kora. Omot je od čistog mesa, pa će ljubitelji ove namirnice jesti sa uživanjem. Meso će biti još sočnije kada rolat prelijete sosom od pečuraka. Probajte, neće vas razočarati.
- Sastojci:
- Za pastu od pečuraka:
- 200 g dinstanih pečuraka
- so, biber
- Za rolnu:
- 700 g pilećih prsa
- so, ruzmarin
- 200 g slanine
- 150 g dimljenog sira
- maslinovo ulje
- Za sos:
- Tečnost pečenja od rolata
- 1 kašika brašna
- ulje
- 300 g pečuraka
- so, biber
Priprema:
Pečurke ispržite i začinite solju i biberom. Prebacite u secko ili blender i napravite pastu od njih. Na kuhinjsku dasku obloženu papirom za pečenje poređati tanko isečena pileća prsa u dva reda, ali da se malo preklapaju i pokriti ih jednim papirom za pečenje. Posolite ih. Razvucite oklagijom da ih spljoštite i dobro spojite. Sklonite papir pa preko poređajte slaninu. Namažite pripremljenu pastu od pečuraka i poravnajte je kašikom. preko paste stavite listiće dimljenog sira. uvijte u rolnu uz pomoć pek papira koji se nalazi ispod pilećih prsa. Dobro ga umotajte i uvežite kanapom. Rolat prebacite u pleh i prelijte maslinovim uljem. Dodajte grančice ruzmarina i prebacite u rernu i pecite na 180°C 50 minuta.
Tečnost, koja je ispustila u toku pečenja, pomešajte sa brašnom. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju. Dodajte tečnost od kuvanja, začinite solju i biberom, pa promešajte da se sve sjedini. Skinite pek papir i kanap za pečenje i prebacite rolat na tanjir. Prelijte pripremljenim sosom od pečuraka. Isecite na kriške i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE