NAJBOLJI RECEPT ZA KUPUS SALATU: Odlična uz slavsko pečenje, a evo zašto je bolja od kafanske

Kupus salata je odlično posluženje na slavi, pogotovo ako traje post. Zimi je svi jedu uz pečenje, a ovu izdvaja preliv.

Printscreen/YT/KAZAN

Kupus salata se pored belolučenih paprika, najčešće pravi ili naručuje u restoranima, pogotovo zimi. Bilo da je pravite od svežeg ili kiselog kupusa odlično je posluženje, naročito na slavama. Dodatni je plus što se i brzo pravi, pa je spas u zadnji čas. Ovaj recept za kupus salatu će vam se posebno dopasti, a drugačijom i boljom je čini preliv od začinskog bilja, meda i belog luka. 

Sastojci:

  • 400 g kupusa 
  • mirođija
  • peršun
  • 4-5 kašika maslinovog ulja 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 1 kašičica meda 

Recept za najbolju kupus salatu:

Kupus isecite ili izrendajte, pa posolite i pobiberite i promešajte. U blenderu usitnite peršun, mirođiju, beli luk, med, maslinovo ulje i sirće. Treba da dobijete glatku smesu. Prelijte preko kupusa i dobro promešajte. Vaša kupus salata je gotova i spremna za služenje.  

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Posna salata sa povrćem  Instagram/healthfitnessguide_

Izvor: StvarUkusa