Zaboravite na čuvenu krompir salatu i isprobajte ovu sakarfiolomi kuvanim jajima. Sastojci su jeftini, a ako vam se dopada ideja možete da je jedete i u toku posta, samo izbacite jaja, a ostale mrsne sastojke zamenite posnim. Salata je laka za pripremu, pa uspeva i domaćicama koje su tek počele da kuvaju, a takođe je i dobro rešenje za slavsku trpezu.
- Sastojci:
- 500 g karfiola
- 2 krastavca
- 1 veza mirođije
- 4 jajeta
- 80 g tvrdog sira
- 1-2 kašike majoneza
- 2 kašike jogurta ili kisele pavlake
Priprema:
Karfiol isecite na sitnije cvetove i kratko blanširajte u provreloj vodi, da omekšaju. Za to vreme stavite i jaja da se kuvaju. U posudi u kojoj ćete servirati sipajte seckani krastavac, kuvana jaja, karfiol i mirođiju. Dodajte rendani sir i posolite. Sipajte majonez i jogurt i dobro sjedinite. Salata je super kao obrok ili kao predjelo na slavskoj trpezi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE