Italijanske domaćice često pripremaju brze slane rolate, pogotovo za praznike. Ne samo da su ukusni i da se brzo prave, nego sastojke možete da birate po želji. Osnovni su tost hleb i krem sir, a ostalo dodajete po želji. Mi predlažemo šunku i sir. Ako želite dodatno da ih ulepšate, uvaljajte ih u seckane pistaće ili bademe.
- Sastojci:
- pistaći
- tost hleb
- krem sir
- šunka
- tvrdi sir
- vlašac
Priprema:
Tost hlebu isecite ivici i stavite jedan na drugi, ali da se malo preklapaju, ne skroz (pogledaj sliku). Oklagijom lepo istanjite, a zatim premažite krem sirom. Poređajte šunku, pospite vlašcem, pa poređajte sir. Urolajte i zatvorite providnom folijom. Ostavite u frižideru 2-3 sata. Izvadite (isecite krajeve kako bi rolat lepše izgledao) i premažite krem sirom. Uvaljajte u seckane pistaće ili samo premažite krem sirom, pa pospite vlašcem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE