KAKO SE PRAVI PILEĆA PAŠTETA: Pola kile mesa, a količina za celu porodicu

Domaća pileća pašteta je neverovatno ukusna, a pravi se lako.

Shutterstock

Nema ništa lepše od mirisa domaćeg peciva, a ništa zdravije od domaćih namaza, pa vam predlažemo da za doručak napravite domaće lepinje i paštetu. Ona spada u popularne namaze, a ovaj recept za pileću paštetu će vam se dopasti na prvi zalogaj. Napravite je od bataka, jer je to meso sočnije od belog, a uz dodavanje putera i bujona biće još kremastija.

  • Sastojci:
  • 500 g bataka bez kostiju
  • 1 crni luk
  • 125 g putera
  • 3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 150-200 ml supe od bataka

Priprema:
Luk presecite na pola, pa prepecite na ringli. Zatim stavite u šerpu i luk i meso. Sipajte 2 l vode, pa posolite (2 kašičice). Kuvajte dok ne krene da ključa, pa smanjite vatru, poklopite i kuvajte još sat i po vremena. Izvadite luk iz supe, a mesu kada se ohladi možete da skinete kožicu i ne morate. Pašteta je lepša ako je ostavite. Zatim u blender ubacite meso, puter sobne temeprature, kašičicu soli i biber, kao i 150-200 ml bujona (vode u kojoj se kuvalo meso). Dobro izblendirajte i ako je potrebno dodatno je začinite. Sipajte u posudu sa poklopcem i čuvajte u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa