KRALJICA SVEČANE TRPEZE - MIMOZA SALATA: Trik je u laganijem i ukusnijem prelivu

Ako volite klasičnu mimoza salatu i ovaj recept će vas oduševiti.

Shutterstock

Čuvena mimoza salata se uglavnom pravi zimi jer su sastojci teški za lepo vreme, ali postoji i laganija verzija ovog specijaliteta. Umesto majoneza kao preliv za svaki sloj koristite smesu od grčkog jogurta i senfa.Takođe, kuvana jaja možete skroz da izbacite, a dodajte i feta sir. Uživajte u ukusnom receptu za mimoza salatu!

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 3 jajeta (može i ne mora)
  • 250 g praške šunke
  • 300 g tvrdog sira 
  • 250 g feta sira 
  • 300 g grčkog jogurta
  • 80 g senfa

Priprema:
Krompir skuvajte sa sve ljuskom, kao i jaja. Ostavite da se ohlade, pa jaja izrendajte, a krompiru prvo skinite ljusku, pa izrendajte. U jednoj posudi pomešajte jogurt i senf i dobro sjedinite, pa začinite po ukusu. Uzmite posudu za salatu i po dnu sipajte malo preliva, pa onda poređajte rendani krompir. Opet premažite smesu od jogurta i senfa, pa poređajte rendanu šunku. Opet ide smesa od jogurta i senfa, pa rendani feta sir. Premažite smesom od jogurta i senfa, pa pospite rendnim kuvanim jajima. Posolite i premažite smesom od jogurta i senfa. Preko pospite rendani tvrdi sir.

Izvor: Stvar ukusa