CEZAR SALATA BOLJA NEGO U RESTORANU: Originalni preliv, hrskava slanina i ukusno meso za najbolji letnji ručak

Zaboravite na poručivanje i sami napravite najbolju Cezar salatu.

Printscreen/YT/ Recipe30

Cezar salata je možda i najpoznatija obrok salata. Često se naručuje i u restoranima, a ako želite da je napravite apsolutno savršeno, onda vam preporučujemo ovaj recept. Meso će biti baš ukusno, slanina hrskava, a preliv sami pravite, tako da će i on biti preukusan. A pročitajte i kako se čuvena Cezar u top restoranima u Njujorku, malo se razlikuje. 

  • Sastojci: 
  • 1 žumanca
  • 2 kašičice dižon senfa
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 4 inćuna
  • 3 čena belog luka
  • 1 šolja sveže rendanog parmezana 
  • 1 limuna
  • malo zelene salate
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 3-4 deblje kriške hleba
  • 4 kriške slanine
  • 2 pileća filea 
  • 4 kašike balzamika 

Priprema: 
Hleb isecite na kockice, pa poređajte u tepsiju. Pored dodajte slaninu i pecite u rerni na 180°C oko 10-15 minuta, ili dok se ne osuši. Za to vreme u blenderu usitnite beli luk i inćune. U posudi pomešajte žumance, senf, posolite, pobiberite, a onda postepeno dodajte maslinovo ulje. Dobro umutite i na kraju dodajte sok od limuna, vorčester sos, pastu od belog luka i inćuna, kao i rendani parmezan. Ako je potrebno razblažite vodom. Sve dobro sjedinite. Nakon što su se krutoni osušili u rerni, kratko ih propržite u nauljenom tiganju, da postanu hrskavi. Meso posolite i pobiberite, poprskajte balzamikom, pa grilujte ili propržite. U posudu stavite opranu i isecaknu zelenu salatu i sipajte preliv, pa dobro promešajte. Dodajte krutone i opet lepo promešajte. Dodajte i seckanu slaninu i meso i pospite preko parmezanom. Sve lepo promešajte i služite. 

Izvor: Stvar ukusa