Slane torte se uglavnom služe na slavama i za praznike, jer svojim ukusom, ali i izgledom ulepšavaju svaku trpezu. Recepti za slane torte postaju sve popularniji i kada su vrućine, jer postoje oni koji se lako spremaju i ne zahtevaju da palite šporet. Upravo takav je i recept za slanu tortu sa tost hlebom. U nastavku teksta imate naš predlog kako da je napravite, ali sastojke možete da izmenite. Uživajte!
- Sastojci:
- 400 g kisele pavlake
- 250 g majoneza
- 200 g šunke
- 2 kašike kečapa
- 1 pečena paprika (može i sveža)
- 4 kisela krastavčića
- 100 g krem sira
- 1 tost hleb
- 60 g tvrdog sira (po izboru)
Priprema:
Pomešajte pavlaku i majonez, pa podelite na 3 jednaka dela. U prvi dodajte rendanu šunku i kečap. U drugi dodajte sitno seckanu papriku i kisele krastavce, a u treći dodajte krem sir. Svaku smesu lepo promešajte. Hlebu isecite koricu, pa na tacnu stavite 6 komada (2 reda po 3 komada). Premažite prvo jednu smesu, pa ponovite red hleba, pa drugu smesu, pa ponovite red hleba i onda premažite trećom smesom. Ako želite pospite rendanim sirom, pa stavite da se ohladi. Smese možete da mažete po želji, jedino poslednja treba da bude ova sa krem sirom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa