SLANA TORTA SA SIROM I TIKVICAMA: Savršeno krckava kora i idealan letnji nadev

Pomešajte tikvice, papriku i dve vrste sira i napravite najbolju slanu tortu.

Printscreen/YT/ Vika-Simple Recipes

Slane torte su postale možda i traženije od slatkih, a ukus možete da prilagođavate sebi. Postoji milion recepata na koji možete da napravite slanu tortu, a mi vam danas predlažemo da isprobate i ovu sa tikvicama i dve vrste sira. Kombinacija sastojaka je prosto savršena, a ovako pripremljeno jelo je idealno za letnju večeru sa prijateljima. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 150 g putera 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 300 g brašna 
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • Za nadev: 
  • 500-600 g belog sira 
  • 150-200 g tvrdog sira 
  • 3 jajeta 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • 2 tikvice 
  • 1 paprika 

Priprema: 
U posudi pomešajte istopljeni puter, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, so i prosejano brašno. Umesite testo, pa utisnite u okrugli kalup koji ste obložili pek papirom. Obložite i ivice i dno. Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim u posudi pomešajte mrvljeni beli sir, umućena jaja, so, biber, rendani tvrdi sir, slatku papriku, seckanu mirođiju i peršun, tikvice koje ste ocedili i sitno seckanu paprku. Sve dobro sjedinite, pa dodajte i pavlaku, pa promešajte. Sipajte nadev preko testa. Pecite na 180°C oko 40-45 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Rolnice od tikvica  TikTok/themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa