Slane torte su postale možda i traženije od slatkih, a ukus možete da prilagođavate sebi. Postoji milion recepata na koji možete da napravite slanu tortu, a mi vam danas predlažemo da isprobate i ovu sa tikvicama i dve vrste sira. Kombinacija sastojaka je prosto savršena, a ovako pripremljeno jelo je idealno za letnju večeru sa prijateljima. Uživajte!
- Sastojci:
- 150 g putera
- 100 g kisele pavlake
- 300 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- Za nadev:
- 500-600 g belog sira
- 150-200 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 tikvice
- 1 paprika
Priprema:
U posudi pomešajte istopljeni puter, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, so i prosejano brašno. Umesite testo, pa utisnite u okrugli kalup koji ste obložili pek papirom. Obložite i ivice i dno. Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim u posudi pomešajte mrvljeni beli sir, umućena jaja, so, biber, rendani tvrdi sir, slatku papriku, seckanu mirođiju i peršun, tikvice koje ste ocedili i sitno seckanu paprku. Sve dobro sjedinite, pa dodajte i pavlaku, pa promešajte. Sipajte nadev preko testa. Pecite na 180°C oko 40-45 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa