SLANA TORTA SA HLEBOM I RUSKOM SALATOM: Brzinski se sprema, a super je za sve prilike

Kada jednom probate ovu slanu tortu, stalno ćete je praviti.

Printscreen/YT/ inthekitchenwithelisa

Slane tortese uglavnom služe na slavama i za praznike, jer svojim ukusom, ali i izgledom ulepšavaju svaku trpezu. Recepti za slane torte postaju sve popularniji i za svakodnevne oborke, pogotovo kada su vrućine, jer se uglavnom lako spremaju i često ne zahtevaju da palite šporet. Mi vas danas predlažemo da napravite slanu tortu sa tost hlebomi ruskom salatom. Izutetno je ukusna, a možete da je služite i za ručak ili večeru. 

  • Sastojci:
  • 200-250 g praške šunke
  • 10-15 kornišona
  • 1 crvena paprika
  • 5-7 mladog luka (beli deo)
  • 4 jajeta 
  • 200 g kisele pavlake
  • 300 g krem sira sa začinskim biljem
  • 3 velike kašike majoneza
  • 15 kriški tost brašna
  • Za dekoraciju: 
  • 300 g krem sira sa začinskim biljem 
  • 2 velike kašike majoneza
  • krastavac
  • paradajz
  • mladi luk (zeleni deo) 

Priprema: 

​Jaja skuvajte, pa ih izrendajte. U posudu dodajte i seckanu šunku, kornišone, papriku i mladi luk. Promešajte, pa dodajte pavlaku, krem sir i majonez. Posolite i pobiberite, pa sve lepo promešajte. Tepsiju obmotajte providnom folijom, pa poređajte 3 komada torta hleba. Zatim premažite nadev, pa opet tost i tako dok ne utoršite sve sastojke. Poslednji red neka bude hleb. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Pomešajte majonez i krem sir, pa premažite slanu tortu koju ste izvadili iz kalupa. Ukrasite po želji. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Slana torta sa tost hlebom i krem sirom  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa