Slane tortese uglavnom služe na slavama i za praznike, jer svojim ukusom, ali i izgledom ulepšavaju svaku trpezu. Recepti za slane torte postaju sve popularniji i za svakodnevne oborke, pogotovo kada su vrućine, jer se uglavnom lako spremaju i često ne zahtevaju da palite šporet. Mi vas danas predlažemo da napravite slanu tortu sa tost hlebomi ruskom salatom. Izutetno je ukusna, a možete da je služite i za ručak ili večeru.
- Sastojci:
- 200-250 g praške šunke
- 10-15 kornišona
- 1 crvena paprika
- 5-7 mladog luka (beli deo)
- 4 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 300 g krem sira sa začinskim biljem
- 3 velike kašike majoneza
- 15 kriški tost brašna
- Za dekoraciju:
- 300 g krem sira sa začinskim biljem
- 2 velike kašike majoneza
- krastavac
- paradajz
- mladi luk (zeleni deo)
Priprema:
Jaja skuvajte, pa ih izrendajte. U posudu dodajte i seckanu šunku, kornišone, papriku i mladi luk. Promešajte, pa dodajte pavlaku, krem sir i majonez. Posolite i pobiberite, pa sve lepo promešajte. Tepsiju obmotajte providnom folijom, pa poređajte 3 komada torta hleba. Zatim premažite nadev, pa opet tost i tako dok ne utoršite sve sastojke. Poslednji red neka bude hleb. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Pomešajte majonez i krem sir, pa premažite slanu tortu koju ste izvadili iz kalupa. Ukrasite po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa