Domaći namazi su zdraviji od kupovnih, pa vam predlažemo da napravite domaću paštetu od pileće džigerice. Postoji milion recepata za paštetu, jer ona spada u popularne namaze, ali sigurni smo da ovakvu još niste probali. U smesu se dodaju slanina, rakija i pavlaka za kuvanje koje pašteti daju poseban šmek, a ovako pripremljena ne postoji ni u prodavnici. Svi će se oduševiti ukusom, ali i kremastom teksturom. Uživajte!
- Sastojci:
- 400 g pileće džigerice
- 1 crni luk
- 2 šnite slanine
- 1 čen belog luka
- 1 lovorov list
- 1/4 kašičice sušenog timijana
- 200 g slanog putera
- 1/4 šolje pavlake za kuvanje
- 2-3 kašike rakije
Priprema:
U tiganju istopite 100 g putera, pa dodajte sitno seckani crni luk, seckanu slaninu i mleveni beli luk. Pospite timijan i kada luk omekša, a slalnina se isprži dodajte očišćenu džigericu. Kada se džigerica ispržite sipajte rakiju, promešajte, pa dodajte preostali puter, pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite, pa stavite i lovorov list. Promšejate i smanjite temepraturu i krčkajte još nekih 5 minuta. Isključite i sačekajte da se ohladi nekih 10 minuta. Izvadite lovorov list, a ostatak smese stavite u blender. Dobro izblendirajte sve dok smesa ne postane glatka. Zatim procedite kroz sito kako biste bili sigurni da nema grudvica. Odložite u staklenu posudu i stavite u frižider.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa