"ONION RINGS" ILI POHOVANI CRNI LUK: Hrskavi zalogaji koje obožava ceo svet

Onion rings se lako pravi.

Shutterstock

Prvi poznati recept za onion rings ili pržene kolutiće luka pojavio se u engleskom kuvaru koji je napisao Džon Molar, a koji je objavljen 1802. godine. Danas su onion rings poznati u celom svetu, a najčešće se služe u restoranima brze kuhinje. Ovo ukusno predjelo možete da napravite na milion načina, a ovo je osnovni recept za hrskavi onion rigns. 

  • Sastojci: 
  • 1 crnog luka
  • 1/2 šolje brašna
  • 1 ravna kašika praška za pecivo
  • 1 ravna kašika slatke paprike
  • 1 jaje
  • 3/4 šolje mleka
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica soli
  • prezle 

Priprema: 
Očistite luk i isecite na kolutove, pa odovojite "prstenje" jedno od drugog. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i papriku u posudi.
Svaki kolut luka uvaljajte u smesu sa bršanom, pa u jaje koje ste umutili sa mlekom. Na kraju uvaljajte u prezle i pržite u ulju. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Meksički pirinač  TikTok/mad.eats

Izvor: Stvar ukusa