Ako se pitate kako burger majstorima ovo jelo bude neverovatno ukusno i sočno, e pa tajna se krije u pripremi mesa, kao i sosa. Do sada smo podelili nekoliko recepata za burger sos, ali ovaj je ubedljivo najbolji. Džejmi Oliver je poznat po tome što i najobičnijoj hrani daje poseban šmek, a njegov recept za burger sos će vas oduševiti. Ovako pripremljen umak možete da služite uz piletinu,
- Sastojci:
- 150-200 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice kečapa
- 2 kašičice paste od sušenog paradajza
- malo soka od limuna
- 1/2 ljutike
- srce zelene salate
- 1 kiseli krastavac
Priprema:
U majonez dodajte senf, kečap, pastu od sušenog paradajza, sok od limuna, seckanu ljutiku, seckanu zelenu slaatu, kao i kiseli krastavac. Sve dobro promešajte. Za poseban šmek Džejmi Oliver dodajte luk u senfu, koji imate da kupite u posebnim radanjama sa italijanskim delikatesima, a možete da napravite i sami tako što ćete u tiganju zagrejati kašiku maslinovog ulja. Dodajte seckani ljubičasti luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim sipajte 3 kašike sirćeta, 2 kašike šećera i 1 kašičicu dižon senfa. Promešajte, pa kada krene da ključa isključite. Sipajte u sterilisanu teglu. U burger sos dodajte i jednu kašičicu ovog namaza, pa sve dobro sjednite. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 2 dana.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa