POSNI ROLAT SA AJVAROM: Nezaobilazno posluženje na slavama i praznicima

Posni rolat sa ajvarom nezaobilazno je predjelo na slavskoj trpezi.

Shutterstock

Bez dekorativnih i ukusnih rolata ne može se zamisliti ni jedna praznična i slavska trpeza. Odlično idu uz svako glavno jelo i namaze, a za Svetu Petku predlažemo posni rolat sa ajvarom. Ukus koji svako obožava, podjednako je dobar kao i u mrsnoj varijanti

Sastojci:

  • 200 ml kisele vode
  • 120 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 60 g ajvara
  • Za punjenje:
  • 5 kašika posnog majoneza
  • 3-4 kisela krastavčića

Recept za posni rolat sa ajvarom:

U posudi promešajte brašno sa praškom za pecivo, potom dodajte so i ajvar, pa ponovo promešajte. Postepeno dodajte kiselu vodu, mešajući dok se sastojci ne sjedine. Smesu za rolat izlijte u pleh, pa pecite na 200°C oko 20-30 minuta. Kada se kora ispeče, uvijte je u vlažnu krpu. Kada se ohladi, premažite je posnim majonezom i iseckanim krastavcima. Možete dodati u nadev za rolat i rendani posni kačkavalj. Uvijte napunjenu koru.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Rolat od lisnatog testa  instagram/cookistwow

 Izvor: StvarUkusa