U toku praznika ruska salata je nezaobilazna, a ove godine vam predlažemo da napravite i ovu sa kobasicom. Još se lakše pravi od ruske, jer nema kuvanja povrća, a ukus je fantastičan. I zato, ako vam je potreban recept za salatu kojom će biti oduševljni svi, onda obavezno isprobajte ovaj. A ako se pridržavate Božićnog posta i želite neki posni recept, onda vam predlažemo da isprobate i posnu salatu sa suvim grožđem i orasima.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 30 g mladog luka
- 1 krastavac
- 80 g tvrdog sira
- 50 g kobasice
- 150 g graška u konzervi
- Za preliv:
- 4 kašike pavlake
- 2 kašičice senfa
- listovi zelene salate
Recept za salatu sa kobasicom - bolja od ruske:
Umutite jaja koja ste posolili, pa ispržite. Isecite na sitne komade. U posudi pomešajte iseckani mladi luk, krastavac, kajganu, kobasicu, grašak u konzervi, pa posolite i pobiberite. Sipajte pavlaku i senf i lepo promešajte, pa dodajte malo sitno seckanog tvrdog sira. Na tacnu stavite zelenu salatu, pa sipajte salatu i poravnajte. Ukrasite preostalim seckanim sirom. Poslužite salatu.
Pročitajte i ovo: Slavska salata sa cveklom i ribom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)