Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 2 manja krastavaca
- 2 manja paradajza
- 1 sveža paprika
- 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
- 150 g rukole
Za preliv:
- 200 ml jogurta (može i grčki jogurt)
- 1 kašičica senfa
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- Kašika maslinovog ulja
Kako se pravi salata:
Pileće belo meso isecite na trakice i propržite na tiganju sa malo maslinovog ulja, soli i bibera. Ostavite da se ohladi. Krastavce, paradajz i papriku isecite na kockice. Rukolu iscepkajte. U veliku činiju ubacite povrće, piletinu i kukuruz. Sve lagano izmešajte.
Pomešajte jogurt, senf, sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber. Dobro promešajte. Salatu prelijte dresingom neposredno pre serviranja kako bi ostala sveža i hrskava.
Savet plus:
Ako želite bogatiji ukus, možete dodati malo parmezana ili semenke (npr. suncokret ili susam).
Bonus video