OKREPLJUJUĆA ČORBA OD KROMPIRA I PEČURAKA: Mirisna i ukusna, a najbolje od svega je što su sastojci baš jeftini (VIDEO)

Od krompira i pečuraka napravite najukusniju čorbu kojoj neće odoleti nijedan ukućanin.

Printscreen/YT/ Готовим с Оксаной Пашко

Čorba ili supa su jedno od prvih kulinarskih umeća najranijeg doba čovečanstva. Zbog lake i brze pripreme, kao i jeftinih sastojaka odlično je rešenje kada želite brz obrok. Kada napolju zahladi, pripremite čorbu sa krompirom i pečurkama koja će vas okrepiti, a uspećete i da se najedete. Kada je jednom probate pravićete stalno, pogotovo što su sastojci baš jeftini. 

Sastojci:
1,5 l bujona ili vode 
400 g krompira 
300 g pečuraka 
1 šargarepa 
150 ml pavlake za kuvanje 
1 crni luk 
1 lovorov list 

Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na ulju, pa posle par minuta dodajte i seckanu šargarepu. Sipajte povrće u šerpu i dodajte isečen krompir, pa sipajte vodu ili bujon. Bujon možete da napravite tako što ćete kocku supe rastvoriti u vodi. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite vatru i kuvajte još 20 minuta. Iseckajte pečurke i propržite, a zatim u šerpi štapnim mikserom sjedinite sve sastojke. Ako nemate štapni mikser koristite blender. Vratite šerpu sa čorbom na šporet, pa dodajte seckane pečurke, sipajte pavlaku za kuvanje, posolite, pospite začinskom paprikom i stavite lovorov list. Promešajte i kuvajte dok ne proključa, a zatim smanjite vatru i ostavite još 2-3 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE