POTAŽ OD BUNDEVE: Krcat vitaminima i lagan za stomak, a savršeno će okrepiti ceo organizam

Potaž od bundeve toliko je ukusan i zdrav, a lako se pravi, pa bi što češće trebalo da se nađe na vašoj trpezi.

Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Bundeva je zasigurno jedan od vesnika jeseni, a ovo je recept za krem čorbu ili modernije potaž od ovog povrća. Pravi se vrlo jednostavno, veoma je ukusan, te će se sigurno često naći na vašoj trpezi, kada želite da se okrepite nečim toplim i na "kašiku". Potaž od bundeve, možete da poslužite kao toplo predjelo, a uz dodatak dvopeka ili krutona može da bude i kompletan obrok. 

  • Sastojci:
  • 500 g bundeve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 150 ml neutralne pavlake
  • so, biber
  • malo svežeg peršuna

Priprema:

Najpre očistite bundevu od kore i semenki, isecite je na kocke i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja, pa propržite crni luk da zastakli, zatim dodajte naseckan beli luk i pečene komade bundeve, kao i šargarepu isečenu na kolutove. Nalijte vodu da sve ogrezne i kuvajte oko pola sata. Kada je bundeva kuvana, dodajte soli i bibera po ukusu. Sklonite čorbu sa šporeta i sve sastojke umutite štapnim mikserom. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku i još jednom sve umutite. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina i pospite sitno seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE