Ručak ne može da se zamisli bez dobre supe ili čorbe, a posebno u jesen ili zimu kada nas ovakva jela greju. Domaća krem čorba od karfiola odličan je način da se okrepite i podignete imunitet, jer obiluje vitaminima. Može da bude i kompletan obrok jer je izuzetno zasitna i hranljiva. U nastavku pogledajte kako da je napravite.
- Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 krompira
- 1 glavica crnog luka
- čaša kisele pavlake
- so, biber
Priprema:
U šerpu stavite sitno seckan luk, cvetove karfiola i krompir isečen na kockice. Nalijte vodom i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim izblendajte štapnim mikserom, začinite, dodajte pavlaku i krčkajte još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE