PILEĆA BELA ČORBA: Prepuna vitamina, povrća i mesa, a jako lako se sprema

Topla čorba je uvek dobra preporuka kada zahladni, a pileća bela je naš predlog.

Stvar Ukusa

Posle napornog dana čorba puna vitamina uz dodatak jaja i pavlake okrepiće vas i zagrejati u ovim hladnim danima. U nastavku pročitajte recept za belu pileću čorbu koja može da bude kompletan obrok. Priprema je veoma jednostavna, a ukus fantastičan.

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 500 g piletine
  • 450 g mešavine povrća za čorbu
  • maslinovo ulje
  • suvi začin, biber, peršun
  • 2 žumanceta
  • nekoliko kašika pavlake za kuvanje

Priprema:

Piletinu stavite da se kuva, pa kad je gotova iscepkajte je i začinite suvim začinom. Vodu u kojoj se kuvala sačuvajte. U velikoj šerpi propržite crni luk, dodajte smrznuto povrće i sve prodinstajte 10ak minuta. Zatim dodajte meso i nalijte vodom u kom se kuvalo. po potrebi dodajte još obične vode. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte biber i peršun. Umutite žumanca sa par kašika pavlake za kuvanje. Šerpu sklonite sa ringle pa sipajte žumanca. promešajte i vratite još kratko na riglu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE