NAJBOLJI RECEPT ZA PARADAJZ ČORBU: Jeftino jelo na kašiku koje je spremno za manje od pola sata

Recept za paradajz čorbu koju će svako znati da pripremi.

Stvar Ukusa

Paradajz čorba je čorba sa paradajzom kao primarnim sastojkom. Može se služiti topla ili hladna, a može se praviti na razne načine. Može biti glatke teksture, a postoje i recepti koji sadrže delove paradajza, krema, pilećeg ili biljnog bujona, rezance, delove drugog povrća i ćufte. Popularni prelivi za čorbu od paradajza uključuju pavlaku ili krutone. U nastavku pogledajte recept za paradajz čorbu koja se brzo sprema.

  • Sastojci:
  • 500 ml paradajz soka
  • so, biber, kocka za supu, svež peršun
  • fida za supu
  • pola glavice crnog luka
  • ulje
  • 6 čaša vode

Priprema:

Na ulju prodinstati seckan crni luk. Dodati paradajz sok i vodu, pa kad počne da vri voditi računa jer se stvara pena koju treba skinuti. Ubacite kocku za supu, biber i još malo soli po potrebi. Pred kraju stavite fidu i kada ona omekša čorba je gotova. Peršun stavite na kraju.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE