Postoji više vrsta leblebije, ali je kod nas najpoznatija ona okrugla, bež boje. Baš kao i sve druge mahunarke, leblebija je na prvom mestu bogata proteinima i vlaknima. Nutricionisti je preporučuju svima koji pate od iritativnog sindroma debelog creva zbog zaista velike koncentracije vlakana koje sadrži.
- Sastojci:
- 500 g kuvane leblebije
- 500 g bundeve
- 1 luk
- 1 srednji krompir
- 1 mala šargarepa
- 1 srednji paradajz
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber, svež peršun
Priprema:
Povrće oljuštiti i iseći na kockice. Zagrejte maslinovo ulje i dinstajte šargarepu i luk. Dodajte bundevu, leblebiju i krompir, začiniti solju i biberom, pa preliti vodom samo da prekrije povrće. Kuvajte 30 minuta na srednje niskoj temperaturi. Dodati seckani paradajz i peršun, provriti, pa skloniti sa vatre. Poslužite toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE